Workshops en trainingen

Workshops enzo... 

Ouder kind yoga 

Een fijne manier om verbinding te maken met elkaar en te ontspannen op zondag ochtend samen met je zoon(s) of dochter(s).
Volwassenen kunnen leren van kinderen. Ze zijn heerlijk in het moment en gaan helemaal in oefeningen op. Ik begeleid de ouders en kinderen in het ontspannen en het benoemen van bijvoorbeeld emoties, irritatie, het voelen van het lichaam.

Datum: 
16 april van 10.00 - 11.00 uur

Kosten:
20 euro per les, voor een koppel van ouder en kind.

Kinder yoga met mindfulness.sessie van 4 lessen.

 De les bestaat uit veel verschillende oefeningen, van yoga houdingen, tot meditatie, ontspanning, ademhalingsoefeningen, elkaar masseren, muziek, zingen, gebruik daarbij verschillende materialen het liefst uit de natuur en net wat er op dat moment nodig is.

Kom de kinderyoga ontdekken. Na iedere yogales krijg je een leuke knutsel opdracht mee of oefening om samen thuis te doen.

Je kunt je inschrijven door te mailen naar annalievermeer@hotmail.com of info@centrumsilentio.nl.P.S. Zorg voor fijn zittende kleding en een handdoek voor over het matje. Ik heb er zin in!
Er is ruimte voor 8 kinderen.

Data: 
najaar 2023

Kosten:
€60,- voor 4 lessen

Bewustzijnstraining op vrijdag

Het geschenk van emotionele blokkades. 
In deze 4-delige training zoomen we in op het ontdekken en het her-eigenen van de verborgen kwaliteiten in onze emotionele blokkades. Dit doen we door ze op verschillende manieren te leren bekijken en te ervaren

Data:

vrijdag vab 14.00 - 17.00 uur

6 - 12 deelnemers.
Voor alle informatie en deelname

https:// patriciastork.com

Ruimte in verdichting.
Om weggedrukte delen van onszelf te bevrijden en integreren.

Korte omschrijving:
Weggedrukte delen kunnen zijn, als we ons niet gezien of gehoord voelen en dat we niet geheel onszelf mochten zijn. We exploreren onze houding bij conflicten en onze angst voor afwijzing, die wortelt in onze diepste angst voor de dood.
Data: op vrijdag van 14.00 - 17.00 uur
Voor alle informatie en opgave:
https:// patriciastork.com

Actieve meditatie &spelen met zielskracht.

Korte omschrijving:
Een combi van een fysiek actieve meditatie met een aansluitende oefening, bestaande uit o.a. lichaamswerk, dans, opstellingen, groepsdynamica om thuis te komen bij jouw zielskracht.

Data: iedere vrijdag
Tijd: inloop vanaf 19.30 tot 21.30 uur
Kosten €30,- per les
Voor alle informatie en opgave:
https:// patriciastork.com

Transformational breath:  

 “Your Breath is Powerful learn to master it” 

Je adem brengt je altijd naar het nu en naar binnen, naar jezelf 

 

In deze 3 uur durende workshop zul je diverse ademhaling technieken ervaren die jouw fysieke en mentale gezondheid ondersteunen en bekrachtigen. 

 

De Adem is je Levenskracht, die vertelt je hoe je je voelt, hoe het je in het leven staat. Wat je onderdrukt, niet helemaal toe durft te staan, waar je misschien niet helemaal blij mee bent, of waar je niet van houd. 

  •  

Je gaat jouw eigen adem patroon ontdekken, daar waar je blokkades zitten en hoe die te kunnen bevrijden. Dat gaan we doen via een zelf helende ademtechniek  genaamd: Transformational Breath. 

 

Wat doet deze bewust verbonden ademtechniek : 

 

  • het zuivert het onderbewustzijn waardoor stress verdwijnt of verlicht wordt. 
  • het geeft je toegang tot hogere bewustzijnsniveaus 
  • het heeft een aantal therapeutische effecten en kan ingezet worden bij de regulatie van pijnen, ademhalingsproblemen zoals astma en apneu, depressie,stress, chronische vermoeidheid, PMS, en onvruchtbaarheid.
  • je kunt het heel goed inzetten tijdens de zwangerschap, de bevalling en ter ondersteuning bij het herstel tijdens de kraamperiode
  • je kan het heel goed inzetten tijdens herstel van operaties en ziekten 

 

Tijdens deze workshop zal Dineke een 1 uur durende ademsessie begeleiden die de weg vrij maakt voor meer ademruimte, levensvreugde en diepe ontspanning in overgave.

 

Dineke Faas is Yoga Docent, Spiritueel Coach en Adem Therapeut. Zij is al jaren werkzaam voor diverse yoga scholen, begeleidt retreats in binnen en buitenland en heeft een eigen praktijk als spiritueel coach en adem therapeut.


Data: 28 mei 2023 Tijd: 14.00 - 17.00 uur

Kennismaking prijs 50 euro 

Max. 6 deelnemers 

Workshop kennismaken met mindfulness en MBSR training

Wil je kennismaken met mindfullness? Wij bieden een introductie workshop waarin je jouw vragen kan stellen, een oefening doet en het centrum leert kennen. 
 
Data: 
najaar 2023
          


Kosten: 20 euro

Deze workshop wordt gegeven door Sjef Vermeer.

Je bent van harte welkom!
Wel graag even aanmelden via  hallo@mindfulnesscentrumbrabant.nl


Voor wie meer wil lezen over de workshop en onze mindfullness trainingen? Klik op de de link naar Mindfulness Centrum Brabant.

Startdatum MBSR 8 weekse training: 

najaar 2023

Klank ontspanning
Wat heerlijk dat ook deze workshop weer van start kan gaan!
Een doel van klankontspanning is om je hele lichaam te ontspannen, je hoofd leeg maken, bewust te worden van je lichaam, verbinding met jezelf te maken en uiteindelijk beter te kunnen slapen.

Bij een klankontspanning zit of ligt je op een matrasje. Terwijl je zit of ligt worden er subtiele akoestische klanken gespeeld die van verschillende instrumenten komen zoals  de gong-drum, verschillende klankschalen, de native flûte, ratels, de sjamanendrum en ook de stem. Deze instrumenten brengen trillingen voort die vervolgens uw lichaam in beweging zetten door het te laten trillen. Door gebruik te maken van verschillende instrumenten kunnen je verschillende lagen in uw lichaam bereiken.

Laat je meevoeren door de heerlijke klanken en ontspan je lichaam en geest.

Elke eerste zondag van de maand

4 juni 2023 
Tijd: 11:15 - 12:45
Kosten: 15,00

Soundfull mediteren wordt ook gegeven door Jolanda Hoevenaars. Je mediteert met klanken die prachtige en heerlijke klinken en je helpen tot ontspanning te komen.

Opgeven via:
info@dagbelevinglevenskracht.nl

Soundfull mediteren 

Wil je naast de maandelijkse zondagochtendsessies Klankontspanning nog meer ontspanning ervaren met klanken? Schrijf je dan ook in voor de workshop Soundful Mediteren. 

 

Tonny en Yvonne hebben de afgelopen jaren diverse keren Soundful meditaties mogen verzorgen. Daar zijn veel enthousiaste reacties op gekomen. We zijn blij dat deze workshop weer uitgevoerd kan worden. je bent vanaf oktober van harte welkom.  

 

Soundful mediteren is een combinatie van Klankontspanning & Soundful mediteren. Dit houdt in dat we je meenemen in een prachtige geleide meditatie met klanken met steeds een ander thema. Als deelnemer hoef je even helemaal niets anders te doen dan heerlijk ontspannen te gaan liggen en je mee te laten nemen naar een ‘andere wereld’ via woorden en klanken. We ronden uitgerust af door samen thee te drinken. 

 

Om het zo comfortabel en aangenaam warm mogelijk te maken vragen we  om (fleece-)dekens of grote badlakens en een kussen mee te nemen. Heb je lichamelijke beperkingen, zodat je niet  gemakkelijk kunt  liggen, laat het ons weten. We gaan samen met je op zoek naar een passende oplossing zodat ook jij ontspannen mee kunt doen. 

 

Soundful mediteren wordt met veel enthousiasme verzorgd door Yvonne de Brouwer als verteller en Tonny van den Hout als klankwerker. 

 

Data 2023: nieuwe data nog niet bekend

Tijd     : 9.30-10.45 uur 

Prijs    : € 15,00 

 

Er is ruimte voor 12-14 deelnemers. Reserveer snel een plekje voor jezelf via toon@toonenontspanning.nl 

 

 

Workshops op maat
Wij bieden maatwerk workshops yoga en meditatie aan op locatie. Wat zijn uw wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ten denken aan:
* Kinderyoga op scholen voor kinderen en of  ter inspiratie van de leerkrachten.
* Mindfullness trainingen voor teams en kinderen.
* Teambuilding - teamdagen
Teambijeenkomsten vragen soms om een break. Yoga en of meditatie is daar heel geschikt voor. Mensen vinden het heerlijke om even met hun lijf bezig te zijn lekker door te bewegen. Vergaderingen verlopen effectiever en met meer concentratie na een moment van yoga en ontspanningsoefeningen.
* Tijdens retreats kunnen wij yoga, meditatie en mindfullness verzorgen.
* We bieden ook ook ander beweging en outdoor activiteiten. Zoals mindfull wandelingen, yoga en running, bos yoga en nog veel meer.