Workshops en trainingen

Workshops enzo...

Ouder kind yoga 

Een fijne manier om verbinding te maken met elkaar en te ontspannen op zondag ochtend samen met je zoon(s) of dochter(s).


Data: 
Vanaf september:
Iedere derde zondag van de maand

Tijd:
 10:00 - 11:00 uur

Kosten:
15 euro per les, voor een koppel van ouder en kind.

We gaan verschillende yoga houdingen alleen en samen doen. Zitten in aandacht, samen ontspannen en nog veel meer. 

Volwassenen kunnen leren van kinderen. Ze zijn heerlijk in het moment en gaan helemaal in oefeningen op. Ik begeleid de ouders en kinderen in het ontspannen en het benoemen van bijvoorbeeld emoties, irritatie, het voelen van het lichaam. De les bestaat uit veel verschillende oefeningen, van yoga houdingen, tot meditatie, ontspanning, ademhalingsoefeningen, elkaar masseren, muziek, zingen, gebruik daarbij verschillende materialen het liefst uit de natuur en net wat er op dat moment nodig is.

Kom de kinderyoga ontdekken. Na iedere yogales krijg je een leuke knutsel opdracht mee of oefening om samen thuis te doen.

Je kunt je inschrijven door te mailen naar annalievermeer@hotmail.com


Voor vragen schroom niet en
mail of bel Annalie 06-24622190


P.S. Zorg voor fijn zittende kleding en een handdoek voor over het matje. Ik heb er zin in!
Er is ruimte voor 5 koppels.


Transformational breath, 17 juli  “Your Breath is Powerful learn to master it” 

Je adem brengt je altijd naar het nu en naar binnen, naar jezelf 

 

In deze 3 uur durende workshop zul je diverse ademhaling technieken ervaren die jouw fysieke en mentale gezondheid ondersteunen en bekrachtigen. 

 

De Adem is je Levenskracht, die vertelt je hoe je je voelt, hoe het je in het leven staat. Wat je onderdrukt, niet helemaal toe durft te staan, waar je misschien niet helemaal blij mee bent, of waar je niet van houd. 

 

Je gaat jouw eigen adem patroon ontdekken, daar waar je blokkades zitten en hoe die te kunnen bevrijden. Dat gaan we doen via een zelf helende ademtechniek  genaamd: Transformational Breath. 

 

Wat doet deze bewust verbonden ademtechniek : 

 

  • het zuivert het onderbewustzijn waardoor stress verdwijnt of verlicht wordt. 
  • het geeft je toegang tot hogere bewustzijnsniveaus 
  • het heeft een aantal therapeutische effecten en kan ingezet worden bij de regulatie van pijnen, ademhalingsproblemen zoals astma en apneu, depressie,stress, chronische vermoeidheid, PMS, en onvruchtbaarheid.
  • je kunt het heel goed inzetten tijdens de zwangerschap, de bevalling en ter ondersteuning bij het herstel tijdens de kraamperiode
  • je kan het heel goed inzetten tijdens herstel van operaties en ziekten 

 

Tijdens deze workshop zal Dineke een 1 uur durende ademsessie begeleiden die de weg vrij maakt voor meer ademruimte, levensvreugde en diepe ontspanning in overgave. 

 

Het zal een inspirerende middag zijn waarin we samen komen en jij kan gaan ervaren dat jouw eigen adem bewust ingezet kan worden voor meer Welzijn. 

 

Dineke Faas zal deze workshop faciliteren.  Zij is Yoga Docent, Spiritueel Coach en Adem Therapeut.  Zij is al jaren actief in het veld van persoonlijke ontwikkeling en gelooft dat de weg van zelf liefde de weg naar verlichting is. Zij zet zich met hart en ziel in om mensen te ondersteunen in hun eigen wijze weg naar zelf heling. Zo is zij al jaren werkzaam voor diverse yoga scholen, retreats in binnen en buitenland en heeft een eigen praktijk als spiritueel coach en adem therapeut. Ze zal jullie deze ochtend deskundig en liefdevol bijstaan. 

 

Datum: 17 juli

Tijd: 9 - 12 uur 

Kennismaking prijs 45 euro 

Max 6 deelnemers 
Opgeven bij Dineke 

Introductie workshop mindfulness 

Wil je kennismaken met mindfullness? Wij bieden een introductie workshop waarin je jouw vragen kan stellen, een oefening doet en het centrum leert kennen. 
 
Zondag 27 juni

Kosten: 15 euro
Tijd: 10.30 - 12.00 uur


Deze workshop wordt gegeven door Sjef Vermeer.

Je bent van harte welkom!
Wel graag even aanmelden via  hallo@mindfulnesscentrumbrabant.nl


Voor wie meer wil lezen over de workshop en onze mindfullness trainingen? Klik op de de link naar Mindfulness Centrum Brabant.

Klank ontspanning
Wat heerlijk dat ook deze workshop weer van start kan gaan!
Een doel van klankontspanning is om je hele lichaam te ontspannen, je hoofd leeg maken, bewust te worden van je lichaam, verbinding met jezelf te maken en uiteindelijk beter te kunnen slapen.

Bij een klankontspanning zit of ligt je op een matrasje. Terwijl je zit of ligt worden er subtiele akoestische klanken gespeeld die van verschillende instrumenten komen zoals  de gong-drum, verschillende klankschalen, de native flûte, ratels, de sjamanendrum en ook de stem. Deze instrumenten brengen trillingen voort die vervolgens uw lichaam in beweging zetten door het te laten trillen. Door gebruik te maken van verschillende instrumenten kunnen je verschillende lagen in uw lichaam bereiken.

Laat je meevoeren door de heerlijke klanken en ontspan je lichaam en geest.

Elke eerste zondag van de maand

Tijd: 11:15 - 12:45
Kosten: 15,00

Soundfull mediteren wordt ook gegeven door Tonny van den Hout. Je mediteert met klanken die prachtige en heerlijke klinken en je helpen tot ontspanning te komen.

Opgeven via: 
 
toon@toonenontspanning.nl

Workshops op maat
Wij bieden maatwerk workshops yoga en meditatie aan op locatie. Wat zijn uw wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ten denken aan:
* Kinderyoga op scholen voor kinderen en of  ter inspiratie van de leerkrachten.
* Mindfullness trainingen voor teams en kinderen.
* Teambuilding - teamdagen
Teambijeenkomsten vragen soms om een break. Yoga en of meditatie is daar heel geschikt voor. Mensen vinden het heerlijke om even met hun lijf bezig te zijn lekker door te bewegen. Vergaderingen verlopen effectiever en met meer concentratie na een moment van yoga en ontspanningsoefeningen.
* Tijdens retreats kunnen wij yoga, meditatie en mindfullness verzorgen.
* We bieden ook ook ander beweging en outdoor activiteiten. Zoals mindfull wandelingen, yoga en running, bos yoga en nog veel meer.
* Kijk ook op deze pagina voor onze kok die gezonden lunches,  workshops, catering of picknicks verzorgt. 

Kleurrijke catering & kok voor retreats

Vegetarische koken met verse ingrediënten van het land. Je gasten verwennen met gezonde toegankelijke en kleurrijke maaltijden. Er is van alles mogelijk en veel bespreekbaar. Mirjam is leerkracht, organisator en vegetarisch kok.
Een greep uit de mogelijkheden:
* Koken op scholen en aan groepen kinderen.
*Wilt u tijdens een retreat, weekeindje weg, bedrijfsuitje een vegetarisch kok meenemen? 
* Of bent u op zoek naar gezonde catering die met liefde en aandacht prachtige kleurrijke gerechten op tafel zet? Of een thuiskok tijdens een feestje?
* Misschien wilt u een praktische workshop volgen over vegetarisch/gluten vrij (of iets anders) koken. Dit kan met een groepje van 8 deelnemers of meer.
* Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen aan praktische alledaagse recepten volgens jouw dieet?

Wij werken samen met een opgeleide en ervaren freelance kok. Dit kan evt. ook een mooie combi zijn met een yoga of meditatie les.

Ook kookbegeleiding bij ziekte, voedingsadvies en diëtiek behoort tot de mogelijkheden. 

Voor meer info 06-43036999 of
www.groenedingen.com