-Manon Lavrijssen-

Yin Yang yoga docentIk ben Manon Lavrijssen, gepassioneerd yogadocent en energetisch therapeut. Geboren en getogen in Bergeijk, bleef ik na mijn studie Bedrijfseconomie en Marketing Analytics plakken in Tilburg. Ik werkte een aantal jaar in een commerciële omgeving, maar toen besloot ik gehoor te geven aan mijn verlangen om voor onbepaalde tijd alleen op reis te gaan. 'Mezelf vinden' was het doel. In 2019 maakte ik voor het eerst intensief kennis met yoga; ik verbleef 2 maanden bij de Vagabond Temple in Cambodja. Ik kwam erachter dat ik mezelf eigenlijk niet hoefde te vinden; ik was er namelijk altijd al! Yoga hielp me alleen om de laagjes af te pellen die ik vaak als schild gebruikte. Sindsdien is yoga en meditatie een vast onderdeel van mijn leven. Inmiddels heb ik verschillende opleidingen afgerond en ben ik gecertificeerd voor het geven van onder andere reiki, sound healing en yogalessen. Het is mijn passie om anderen de lichamelijke, emotionele en spirituele voordelen hiervan te laten ervaren. 


 

Een les begint met yang yoga (dynamisch en energiek) en eindigt met yin yoga (ontspanning en overgave). In mijn lessen leg ik de focus op brede thema's. Bijvoorbeeld een verdieping in een element of het verkennen van één of meerdere chakra's, belangrijke energiecentra in het lichaam. 


-Corrie Vermeer-

CAY yoga docent en Mindfullness trainer en oprichtster van Stichting Silentio.


Corrie Vermeer is Verpleegkundige, yogadocente, Mindfullness trainer en Natuurgeneeskundige. Vanuit haar kennis geeft zij ook haar lessen. Bewustwording, beweging en voeding zijn haar tools. Zij heeft de Hatha opleidingen in 1979 en 2008 afgerond bij de Blikopener Hans ’t Hart beide vanuit de Saswitha filosofie. Hans is een kei in het integreren van de ademhaling tijdens de les. 

In 2016 is zij haar Hatha Yoga lessen gaan aanvullen met de hulpmiddelen vanuit de CAY. Op maandag middag en avond geeft zij 3 uur CAY lessen.

CAY is een vernieuwende Yoga vorm van Nederlandse bodem. Deze richt zich op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam. Kenmerkend in deze vorm is de heldere techniek 

en het gebruik van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen. De sleutel van CAY is de natuurlijke bouw van het lichaam met de kracht van het skelet, de botten. 

Via het stappenplan: ontspannen, bewegen, kracht en coördinatie ontstaat meer soepelheid en balans. 

Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van CAY.

-Dineke Faes- 

yoga docente en ademtherapeut


Onze docenten

-Annalie Vermeer-

Docent Hatha yoga, bewegingsdeskundige en coördinatie yoga bij Silentio.


Annalie Vermeer is bewegingsdeskundige, kindertherapeut en ervaren yogadocent,  bijscholing kinderyoga en pranayama (beheersing van de ademhaling) gedaan, opleiding coaching tot leiderschap, Voetreflexplustherapeut en spinal Flow TTC facilitator.

Als moeder van 3 zoons geeft yoga haar inspiratie, waarbij ze met aandacht en enthousiasme iedereen tot bewegen en bewustzijn aanzet. Haar 4 jarige Hatha-yoga opleiding volgde ze bij Hans het Hart van de Blikopener in Tilburg. 

Naast het lesgeven houdt Annalie zich dagelijks bezig met de organisatie van het yoga deel van ons centrum.  


- Ron Verhaaren -

Docent Kundalini en Hatha yoga