-Clari Benit-

Docent Hatha yoga

Het leven zonder YOGA is voor mij ondenkbaar geworden! 

Ik ben Clari Benit, Moeder van drie kinderen en twee kleindochters en een kleinzoon. 

Naast het werk in de Apotheek, heb ik de laatste dertig jaar Yogalessen gegeven, opgeleid door Jo en Harma van Orshoven. Zwangerschapsyoga en Stoelyoga kwamen er later bij. 


Wat is yoga precies....

Een Ontdekkingsreis 
Verbinding van lichaam en geest 
Bewustwording 

Concentratie 

Voelen 

Observeren 

Rekken en Strekken 

Klanken 

Ademhalingsoefeningen 

Ontspanning 

Meditatie 

Visualisatie 


En dit alles beginnend met Aarden in de Zithouding, voor opbouw van het lichaam 

De Klanken en Kleuren van de chakra´s die de adem opzoeken 

Met de adem, in de leegte, bewegingen maken, asana 

Staand, zittend en liggend 

Navoelen wat dit met je doet, ontspannen na inspanning 

Totale ontspanning in lighouding, met een visualisatie van de zintuigen, het derde oog. Kom je ook ontdekken?-Manon Lavrijssen-

Yin Yang yoga docentIk ben Manon Lavrijssen, gepassioneerd yogadocent en energetisch therapeut. Geboren en getogen in Bergeijk, bleef ik na mijn studie Bedrijfseconomie en Marketing Analytics plakken in Tilburg. Ik werkte een aantal jaar in een commerciële omgeving, maar toen besloot ik gehoor te geven aan mijn verlangen om voor onbepaalde tijd alleen op reis te gaan. 'Mezelf vinden' was het doel. In 2019 maakte ik voor het eerst intensief kennis met yoga; ik verbleef 2 maanden bij de Vagabond Temple in Cambodja. Ik kwam erachter dat ik mezelf eigenlijk niet hoefde te vinden; ik was er namelijk altijd al! Yoga hielp me alleen om de laagjes af te pellen die ik vaak als schild gebruikte. Sindsdien is yoga en meditatie een vast onderdeel van mijn leven. Inmiddels heb ik verschillende opleidingen afgerond en ben ik gecertificeerd voor het geven van onder andere reiki, sound healing en yogalessen. Het is mijn passie om anderen de lichamelijke, emotionele en spirituele voordelen hiervan te laten ervaren. 


 

Een les begint met yang yoga (dynamisch en energiek) en eindigt met yin yoga (ontspanning en overgave). In mijn lessen leg ik de focus op brede thema's. Bijvoorbeeld een verdieping in een element of het verkennen van één of meerdere chakra's, belangrijke energiecentra in het lichaam. 


-Corrie Vermeer-

CAY yoga docent en Mindfullness trainer en oprichtster van Stichting Silentio.


Corrie Vermeer is Verpleegkundige, yogadocente, Mindfullness trainer en Natuurgeneeskundige. Vanuit haar kennis geeft zij ook haar lessen. Bewustwording, beweging en voeding zijn haar tools. Zij heeft de Hatha opleidingen in 1979 en 2008 afgerond bij de Blikopener Hans ’t Hart beide vanuit de Saswitha filosofie. Hans is een kei in het integreren van de ademhaling tijdens de les. 

In 2016 is zij haar Hatha Yoga lessen gaan aanvullen met de hulpmiddelen vanuit de CAY. Op maandag middag en avond geeft zij 3 uur CAY lessen.

CAY is een vernieuwende Yoga vorm van Nederlandse bodem. Deze richt zich op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam. Kenmerkend in deze vorm is de heldere techniek 

en het gebruik van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen. De sleutel van CAY is de natuurlijke bouw van het lichaam met de kracht van het skelet, de botten. 

Via het stappenplan: ontspannen, bewegen, kracht en coördinatie ontstaat meer soepelheid en balans. 

Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van CAY.

Onze docenten

-Annalie Vermeer-

Docent Hatha yoga, bewegingsdeskundige en coördinatie yoga bij Silentio.


Annalie Vermeer is bewegingsdeskundige, kindertherapeut en ervaren yogadocente. Daarnaast heeft ze de bijscholing kinderyoga en pranayama (beheersing van de ademhaling) gedaan. Hiernaast volde ze met succes de opleiding coaching tot leiderschap.

Als moeder van 3 zoons is yoga haar werk waarbij ze met aandacht en enthousiasme iedereen tot bewegen aanzet. Ieder op zijn eigen niveau. Haar 4 jarige Hata-yoga opleiding volgende ze bij Hans het Hart van de Blikopener in Tilburg. 

Naast het lesgeven houdt Annalie zich dagelijks bezig met de organisatie van het yoga deel van ons centrum.  


- Ron Verhaaren -

Docent Kundalini en Hatha yoga


Patricia Shunyata Stork
Trainer Bewustzijnsontwikkeling

 Hoorbaar afkomstig uit Amsterdam, maar ik woon en werk al jaren in zuid-oost Brabant.

 

Ik heb een lange en brede achtergrond in (hoger) onderwijs, zorg & welzijn. Vanuit mijn eigen praktijk in lichaamsgeoriënteerde psychotherapie ben ik me steeds meer gaan toespitsen op het trainen van 'leven vanuit hoger bewustzijn', dat van nature ontspringt wanneer wij innerlijke loskomen van onze kindpatronen. 
Deze training gaat aan de hand van o.a. lichaamswerk, dans, familie/systeemopstellingen, diverse gespreks- en meditatie technieken. Centraal hierbij staan plezier, dankbaarheid en zelftrouw: bekrachtiging van de unieke goddelijke expressie die we in dit leven zijn! 
Mijn stelregel is dan ook ' vier welbewust het wonder dat het leven is en leef als een Zorba de Buddha!' 

 

 

Meer info op https:// patriciastork.com