Onze docenten

-Annalie Vermeer-

Docent Hatha yoga & bewegingsdeskundige 


Annalie Vermeer is bewegingsdeskundige, kindertherapeut en ervaren yogadocente. Daarnaast heeft ze de bijscholing kinderyoga en pranayama (beheersing van de ademhaling) gedaan. Hiernaast volde ze met succes de opleiding coaching tot leiderschap.

Als moeder van 3 zoons is yoga haar werk waarbij ze met aandacht en enthousiasme iedereen tot bewegen aanzet. Ieder op zijn eigen niveau. Haar 4 jarige Hata-yoga opleiding volgende ze bij Hans het Hart van de Blikopener in Tilburg. 


-Gabrielius-

Docent Hatha yoga


Als je terugkijkt op je leven dan kun je zien hoe onvoorspelbaar het pad naar waar je nu bent kan zijn. Mijn leven is in een ander land begonnen, in een totaal ander vakgebied en ik had nooit kunnen bedenken dat ik ooit zou doen wat ik nu doe. Dit is voor mij de schoonheid van het leven. Open jezelf en omarm alles wat naar je toekomt.

Ik ben geboren en getogen in Litouwen. Van jongs af aan wilde ik een architect worden en nadat ik de universitaire opleiding tot architect succesvol had afgerond heb ik nog jaren als architect gewerkt. 
In 2016 ben ik naar Eindhoven verhuisd om meer ervaring als architect op te doen. Daar kwam ik in contact met Yoga en al heel snel werd Yoga mijn dagelijkse routine en veranderde het mijn hele leven. 
In 2017 heb ik de Yoga teacher training bij Kaivalyadhama in India gevolgd. Tijdens deze intensieve 1 jarige opleiding heb ik veel geleerd over Asana’s (lichaamsbeheersing), Pranayama (ademhalingsbeheersing), Meditatie, Lichaamsreiniging, Yoga fylosofie, Psychologie, Anatomie, Fysiologie en Indiase cultuur. Het was een hele intense en mooie ervaring. Ik heb er veel geleerd en voel een sterke behoefte om dat alles te delen. 
Toen ik in 2018 terugkwam ben ik begonnen met het geven van Yoga lessen en ik haal daar veel voldoening en plezier uit. Het maakt me heel gelukkig wanneer ik mijn ervaring en kennis kan delen en het maakt me nog gelukkiger wanneer ik zie wat voor positieve effecten Yoga op mensen heeft.


-Sjef Vermeer-

Mindfullness meditatie

organisatie Silentio


Geboren op 29 april 1952 in Helvoirt op een boerderij met koeien, varkens, legkippen, landbouw: een traditioneel boerenbedrijf. Opgegroeid met en in de natuur. Natuur is mijn grote inspiratiebron: alles wat het leven te bieden heeft, vind ik daar terug. De natuur is gebaat met kleine kringlopen en biodiversiteit. Dat is waar mijn belangstelling naar uit gaat. 


Ik heb een academische achtergrond met veel kennis over anatomie, fysiologie en ziektekunde. Daarna heb ik me bedrijfskundig geschoold. 

Na ruim 30 jaar diergeneeskundige praktijk heb ik het roer omgegooid en ben me gaan verdiepen in de Boeddhistische psychologie en mindfulness. Alle natuurlijke wetmatigheden komen hierin terug. Na een opleiding tot MBSR-trainer bied ik sinds 3 jaar trainingen aan. Ik ben VMBN geaccrediteerd. 


Ik begeleid meditaties en stiltedagen in het centrum. 

Verder heb ik een functie als penningmeester binnen de stichting. 

Veel inspiratie haal ik uit het zingen in een mannenkoor: Sint Caecilia uit Tilburg. Ik ben voorzitter van dit koor. Veel inzichten uit de mindfulness gebruik ik bij het besturen van deze vereniging.-Clari Bennit-

Docent Hatha yogaHet leven zonder YOGA is voor mij ondenkbaar geworden! 

Ik ben Clari Benit, Moeder van drie kinderen en twee kleindochters en een kleinzoon. 

Naast het werk in de Apotheek, heb ik de laatste dertig jaar Yogalessen gegeven, opgeleid door Jo en Harma van Orshoven. Zwangerschapsyoga en Stoelyoga kwamen er later bij. 


Wat is yoga precies....

Een Ontdekkingsreis 

Een Verbinding van lichaam en geest 

Een Bewustwording 

Een Concentratie 

Het Voelen 

Het Observeren 

Het Rekken en Strekken 

De Klanken 

De Ademhalingsoefeningen 

De Ontspanning 

De Meditatie 

De Visualisatie 


En dit alles beginnend met Aarden in de Zithouding, voor opbouw van het lichaam 

De Klanken en Kleuren van de chakra´s die de adem opzoeken 

Met de adem, in de leegte, bewegingen maken, asana 

Staand, zittend en liggend 

Navoelen wat dit met je doet, ontspannen na inspanning 

Totale ontspanning in lighouding, met een visualisatie van de zintuigen, het derde oog. Kom je ook ontdekken?-Lana Renet-

TRI yoga docent


Mijn naam is Lana en een leven zonder yoga kan ik mij niet meer voorstellen. Al op jonge leeftijd ben ik heel actief geweest op lichamelijk vlak. Mijn interesses lagen bij sport, dans, muziek en theater. Op 10 jarige leeftijd heb ik de keuze gemaakt om naar de vooropleiding dansacademie te gaan. Dit heb ik 6 jaar gedaan. Op mijn 16e ben ik gestopt met dit dansavontuur, omdat de fysieke discipline te zwaar was geworden voor mijn lichaam. Ik raakte chronisch geblesseerd en hierdoor ben ik gestopt met de opleiding. Dit was een harde klap voor mij, aangezien ik heel erg hou van bewegen. Nu moest ik iets anders zoeken. Aangezien mijn (voor)ouders altijd bezig zijn geweest met spiritualiteit en meditatie was de stap naar yoga meer dan logisch. Ik heb hiervan geleerd dat er ook zachtere manieren zijn om het lichaam te geven wat het nodig heeft. Op 16 jarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Echter, misste ik nog iets in de verschillende yogastijlen die ik al had geprobeerd. Ik bleef zoeken naar de juiste yoga stroming voor mij. Deze zoektocht heeft mij uiteindelijk naar Tri Yoga gebracht. Na één kennismaking les wist ik meteen dat dit mijn yoga bestemming was. Ik ben op mijn 20e begonnen met het volgen van de teacher trainingen van Tri Yoga. Binnenkort rond ik mijn 2e jaar af. Ik ben inmiddels gecertificeerd yogalerares en blijf mij continu ontwikkelen door het volgen van nieuwe trainingen. Daarnaast ben ik 4e jaars student aan de opleiding Toegepaste psychologie en ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen praktijk. Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt met groepen als yogadocente in combinatie met teamflowcoaching. Het combineren van positieve psychologie, coaching, trainingen en yoga is mijn doel. Hierbij ben ik gericht op de totale mens en de Body – Mind – Spirit gedachte. Zo kan acceptatie, groei en persoonlijke ontwikkeling de ruimte krijgen in iemands leven. Yoga en psychologie gaan hierbij hand in hand.

Tri Yoga wordt ook wel de kunst en wetenschap van yogaflow ® genoemd . Het is een dynamische yoga vorm die gebruik maakt van drie aspecten; asana’s, pranayama en mudra’s. Op een systematische wijze introduceert en combineert Tri Yoga ademhaling, handbewegingen en houdingen om tot een staat van flow te komen. Er wordt veel focus gelegd op ontspanning in actie, golfachtige bewegingen van de wervelkolom en de economie van beweging. 

Lessen worden opgebouwd in kracht. Zo kunnen we van basics naar hogere levels gaan. Binnen elk level ontwikkelen studenten de precieze natuurlijke opstelling van het lichaam, kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en een langer ritmische ademhaling. Wanneer beweging, ademhaling en handbeweging harmoniseren, ontstaat er een innerlijke prana flow. Ook wel levensenergie genaamd. Het beoefenen van deze yoga zorgt voor een connectie tussen lichaam en geest en dient als mooi instrument voor meditatie en het leven in algemeen. Deze vorm is ontwikkeld door yogini Kaliji (Kali Ray), wordt onderwezen in meer dan 40 landen, met meer dan 1800 gecertificeerde docenten en 66 Tri Yoga Centers en Communities. Verder is Tri Yoga recentelijk uitgeroepen tot de staatsyoga van China. Voor verdere info zie www.Triyoga.com.

-Corrie Vermeer-

CAY yoga docent en Mindfullness trainer en oprichtster van Stichting Silentio.


Corrie Vermeer is Verpleegkundige, yogadocente, Mindfullness trainer en Natuurgeneeskundige. Vanuit haar kennis geeft zij ook haar lessen. Bewustwording, beweging en voeding zijn haar tools. Zij heeft de Hatha opleidingen in 1979 en 2008 afgerond bij de Blikopener Hans ’t Hart beide vanuit de Saswitha filosofie. Hans is een kei in het integreren van de ademhaling tijdens de les. 

In 2016 is zij haar Hatha Yoga lessen gaan aanvullen met de hulpmiddelen vanuit de CAY. Op maandag middag en avond geeft zij 3 uur CAY lessen.

CAY is een vernieuwende Yoga vorm van Nederlandse bodem. Deze richt zich op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam. Kenmerkend in deze vorm is de heldere techniek 

en het gebruik van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen. De sleutel van CAY is de natuurlijke bouw van het lichaam met de kracht van het skelet, de botten. 

Via het stappenplan: ontspannen, bewegen, kracht en coördinatie ontstaat meer soepelheid en balans. 

Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van CAY.

-Ron Verhaaren-

Docent Hatha en Kundalini 


Afgestudeerd Hatha en Kundalini yogadocent. Reiki I, Oneness-blessinggever en Merkaba beoefenaar.

Beoefent yoga sinds 1976. Geeft les sinds 1991.