Onze docenten

-Annalie Vermeer-

Docent Hatha yoga & bewegingsdeskundige 


Annalie Vermeer is bewegingsdeskundige, kindertherapeut en ervaren yogadocente. Daarnaast heeft ze de bijscholing kinderyoga en pranayama (beheersing van de ademhaling) gedaan. Hiernaast volde ze met succes de opleiding coaching tot leiderschap.

Als moeder van 3 zoons is yoga haar werk waarbij ze met aandacht en enthousiasme iedereen tot bewegen aanzet. Ieder op zijn eigen niveau. Haar 4 jarige Hata-yoga opleiding volgende ze bij Hans het Hart van de Blikopener in Tilburg. 


-Corrie Vermeer-

CAY yoga docent en Mindfullness trainer


Corrie Vermeer is Verpleegkundige, yogadocente, Mindfullness trainer en Natuurgeneeskundige. Vanuit haar kennis geeft zij ook haar lessen. Bewustwording, beweging en voeding zijn haar tools. Zij heeft de Hatha opleidingen in 1979 en 2008 afgerond bij de Blikopener Hans ’t Hart beide vanuit de Saswitha filosofie. Hans is een kei in het integreren van de ademhaling tijdens de les. 

In 2016 is zij haar Hatha Yoga lessen gaan aanvullen met de hulpmiddelen vanuit de CAY. Op maandag middag en avond geeft zij 1.5 uur CAY lessen.

CAY is een vernieuwende Yoga vorm van Nederlandse bodem. Deze richt zich op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) 

spanningspatronen in het lichaam. Kenmerkend in deze vorm is de heldere techniek 

en het gebruik van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen. De sleutel van CAY is de natuurlijke bouw van het lichaam met de kracht van het skelet, de botten. 

Via het stappenplan: ontspannen, bewegen, kracht en coördinatie ontstaat meer soepelheid en balans. 

Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van CAY.

-Sjef Vermeer-

Mindfullness meditatie en organisatie 


Geboren op 29 april 1952 in Helvoirt op een boerderij met koeien, varkens, legkippen, landbouw: een traditioneel boerenbedrijf. Opgegroeid met en in de natuur. Natuur is mijn grote inspiratiebron: alles wat het leven te bieden heeft, vind ik daar terug. De natuur is gebaat met kleine kringlopen en biodiversiteit. Dat is waar mijn belangstelling naar uit gaat. 


Ik heb een academische achtergrond met veel kennis over anatomie, fysiologie en ziektekunde. Daarna heb ik me bedrijfskundig geschoold. 

Na ruim 30 jaar diergeneeskundige praktijk heb ik het roer omgegooid en ben me gaan verdiepen in de Boeddhistische psychologie en mindfulness. Alle natuurlijke wetmatigheden komen hierin terug. Na een opleiding tot MBSR-trainer bied ik sinds 3 jaar trainingen aan. Ik ben VMBN geaccrediteerd. 


Ik begeleid meditaties en stiltedagen in het centrum. 

Verder heb ik een functie als penningmeester binnen de stichting. 

Veel inspiratie haal ik uit het zingen in een mannenkoor: Sint Caecilia uit Tilburg. Ik ben voorzitter van dit koor. Veel inzichten uit de mindfulness gebruik ik bij het besturen van deze vereniging.Clari Bennit-

Docent Hatha yogaHet leven zonder YOGA is voor mij ondenkbaar geworden! 

Ik ben Clari Benit, Moeder van drie kinderen en twee kleindochters en een kleinzoon. 

Naast het werk in de Apotheek, heb ik de laatste dertig jaar Yogalessen gegeven, opgeleid door Jo en Harma van Orshoven. Zwangerschapsyoga en Stoelyoga kwamen er later bij. 


Wat is yoga precies....

Een Ontdekkingsreis 

Een Verbinding van lichaam en geest 

Een Bewustwording 

Een Concentratie 

Het Voelen 

Het Observeren 

Het Rekken en Strekken 

De Klanken 

De Ademhalingsoefeningen 

De Ontspanning 

De Meditatie 

De Visualisatie 


En dit alles beginnend met Aarden in de Zithouding, voor opbouw van het lichaam 

De Klanken en Kleuren van de chakra´s die de adem opzoeken 

Met de adem, in de leegte, bewegingen maken, asana 

Staand, zittend en liggend 

Navoelen wat dit met je doet, ontspannen na inspanning 

Totale ontspanning in lighouding, met een visualisatie van de zintuigen, het derde oog. Kom je ook ontdekken?-Christien Boosten-

Docent MeditatieHet leven uiterlijk levend als een opgroeiend meisje en vrouw, ervoer ik eind jaren ’90 vorige eeuw, een sterke leiding die mij de weg wees naar boeken en teksten over Nieuwetijdskinderen. Al bladerend door een tijdschrift, viel mijn oog op een advertentie van Holistisch Kindertherapie de Zon in Zoetermeer. Een opleiding die zich richtte tot de wijsheid en liefde van het Hart, in relatie tot het ouderschap. Dit, was het bewuste begin van een oneindige reis; het innerlijk landschap verkennend, accepterend en doorlevend in het leven van alledag, terwijl het contact met het Hart zich stap voor stap herstelde. Ter ondersteuning van de reis lees ik inspirerende boeken, schrijf ik teksten voor verwerking en dieper inzicht, luister ik muziek, ik zing en dans, wandel, ben veel in de natuur en breng tijd met mijzelf door. Ik heb tal van spirituele opleidingen (onder andere Oneness University in India) en therapieën gevolgd, helingen ontvangen, retraites volbracht. Sinds 2000 geef ik individuele consulten via cranio sacraal therapie, gericht op groei in bewustzijn. Ik heb workshops verzorgd en ik begeleid al jaren meditaties. Ik ervaar het als een groot geluk en voorrecht dat ik de spirituele reis kan volbrengen als echtgenote, moeder van drie zonen en werkende als tekstschrijfster en als vrijwilligster op diverse gebieden.


-Ron Verhaaren-

Docent Hatha en Kundalini 


Afgestudeerd Hatha en Kundalini yogadocent. Reiki I, Oneness-blessinggever en Merkaba beoefenaar.

Beoefent yoga sinds 1976. Geeft les sinds 1991.


-Jojanneke v Ginneken-

Docent Ashtanga yogaJojanneke van Ginneken is naast yogadocente ook moeder. Vanaf 2015 heeft zij haar leven compleet veranderd en sindsdien is zij fanatiek yoga beoefenaar. Ashtanga yoga bleek voor haar het meest doeltreffend. Inmiddels krijgt zij intensief les van internationale Ashtanga topdocenten Nick Evans en Katia Gomez (geautoriseerd door KPJAYI level I en II) en onder leiding van hen bestudeert zij momenteel de Yoga Sutra’s van Patanjali. 

In 2017 heeft ze de Ashtanga Intensive Teacher Training afgerond aan de Yogastudio in Eindhoven. Eerder heeft Jojanneke aan de Fontys het bewegingsapparaat uitvoerig bestudeerd. Uiteindelijk vormt haar ervaring door haar eigen geïntegreerde dagelijks beoefening de leidraad van haar docentschap. Op donderdagavond geeft zij een geleide Ashtanga yogales in het centrum. 


ASHTANGA YOGA 

Ashtanga yoga is een traditionele vorm van yoga. Het is een systeem dat tot ons is gekomen in een overlevering van duizenden jaren traditioneel spiritueel onderwijs, doorgegeven van leraar op leerling. Beoefening van Ashtanga yoga kan leiden tot een diepe verbinding met onze geest. De methode in zijn huidige vorm is ontwikkeld door Sri Trimulai Krischnamacharya en zijn leerling Sri K. Patthabi Jois en heeft zijn oorsprong in Mysore, India. 

De kracht van Ashtanga yoga zit in de vaste reeks opeenvolgende asana’s (houdingen). Elke asana bereidt je lichamelijk en geestelijk voor op de volgende asana. Het is dan ook een uiterst persoonlijk proces. Ashtanga bestaat uit verschillende series, die bijzonder intelligent in elkaar zitten. 

De sleutelelementen van Ashtanga yoga zijn de specifieke ademhalingstechniek (Ujjayi ademhaling) die verbonden wordt met de asana’s (houdingen), kijkrichting en de bewegingsflow die ontstaat. Op deze manier ontstaat een systeem van meditatie in beweging.