Onze docenten

-Annalie Vermeer-

Docent Hatha yoga & bewegingsdeskundige 


Annalie Vermeer is bewegingsdeskundige, kindertherapeut en ervaren yogadocente. Daarnaast heeft ze de bijscholing kinderyoga en pranayama (beheersing van de ademhaling) gedaan. Hiernaast volde ze met succes de opleiding coaching tot leiderschap.

Als moeder van 3 zoons is yoga haar werk waarbij ze met aandacht en enthousiasme iedereen tot bewegen aanzet. Ieder op zijn eigen niveau. Haar 4 jarige Hata-yoga opleiding volgende ze bij Hans het Hart van de Blikopener in Tilburg. 


-Corrie Vermeer-

CAY yoga docent en Mindfullness trainer


Corrie Vermeer is Verpleegkundige, yogadocente, Mindfullness trainer en Natuurgeneeskundige. Vanuit haar kennis geeft zij ook haar lessen. Bewustwording, beweging en voeding zijn haar tools. Zij heeft de Hatha opleidingen in 1979 en 2008 afgerond bij de Blikopener Hans ’t Hart beide vanuit de Saswitha filosofie. Hans is een kei in het integreren van de ademhaling tijdens de les. 

In 2016 is zij haar Hatha Yoga lessen gaan aanvullen met de hulpmiddelen vanuit de CAY. Op maandag middag en avond geeft zij 3 uur CAY lessen.

CAY is een vernieuwende Yoga vorm van Nederlandse bodem. Deze richt zich op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam. Kenmerkend in deze vorm is de heldere techniek 

en het gebruik van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen. De sleutel van CAY is de natuurlijke bouw van het lichaam met de kracht van het skelet, de botten. 

Via het stappenplan: ontspannen, bewegen, kracht en coördinatie ontstaat meer soepelheid en balans. 

Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van CAY.

-Sjef Vermeer-

Mindfullness meditatie en organisatie 


Geboren op 29 april 1952 in Helvoirt op een boerderij met koeien, varkens, legkippen, landbouw: een traditioneel boerenbedrijf. Opgegroeid met en in de natuur. Natuur is mijn grote inspiratiebron: alles wat het leven te bieden heeft, vind ik daar terug. De natuur is gebaat met kleine kringlopen en biodiversiteit. Dat is waar mijn belangstelling naar uit gaat. 


Ik heb een academische achtergrond met veel kennis over anatomie, fysiologie en ziektekunde. Daarna heb ik me bedrijfskundig geschoold. 

Na ruim 30 jaar diergeneeskundige praktijk heb ik het roer omgegooid en ben me gaan verdiepen in de Boeddhistische psychologie en mindfulness. Alle natuurlijke wetmatigheden komen hierin terug. Na een opleiding tot MBSR-trainer bied ik sinds 3 jaar trainingen aan. Ik ben VMBN geaccrediteerd. 


Ik begeleid meditaties en stiltedagen in het centrum. 

Verder heb ik een functie als penningmeester binnen de stichting. 

Veel inspiratie haal ik uit het zingen in een mannenkoor: Sint Caecilia uit Tilburg. Ik ben voorzitter van dit koor. Veel inzichten uit de mindfulness gebruik ik bij het besturen van deze vereniging.Clari Bennit-

Docent Hatha yogaHet leven zonder YOGA is voor mij ondenkbaar geworden! 

Ik ben Clari Benit, Moeder van drie kinderen en twee kleindochters en een kleinzoon. 

Naast het werk in de Apotheek, heb ik de laatste dertig jaar Yogalessen gegeven, opgeleid door Jo en Harma van Orshoven. Zwangerschapsyoga en Stoelyoga kwamen er later bij. 


Wat is yoga precies....

Een Ontdekkingsreis 

Een Verbinding van lichaam en geest 

Een Bewustwording 

Een Concentratie 

Het Voelen 

Het Observeren 

Het Rekken en Strekken 

De Klanken 

De Ademhalingsoefeningen 

De Ontspanning 

De Meditatie 

De Visualisatie 


En dit alles beginnend met Aarden in de Zithouding, voor opbouw van het lichaam 

De Klanken en Kleuren van de chakra´s die de adem opzoeken 

Met de adem, in de leegte, bewegingen maken, asana 

Staand, zittend en liggend 

Navoelen wat dit met je doet, ontspannen na inspanning 

Totale ontspanning in lighouding, met een visualisatie van de zintuigen, het derde oog. Kom je ook ontdekken?-Ron Verhaaren-

Docent Hatha en Kundalini 


Afgestudeerd Hatha en Kundalini yogadocent. Reiki I, Oneness-blessinggever en Merkaba beoefenaar.

Beoefent yoga sinds 1976. Geeft les sinds 1991.


-Jojanneke v Ginneken-

Docent Ashtanga yogaJojanneke van Ginneken is naast yogadocente ook moeder. Vanaf 2015 heeft zij haar leven compleet veranderd en sindsdien is zij fanatiek yoga beoefenaar. Ashtanga yoga bleek voor haar het meest doeltreffend. Inmiddels krijgt zij intensief les van internationale Ashtanga topdocenten Nick Evans en Katia Gomez (geautoriseerd door KPJAYI level I en II) en onder leiding van hen bestudeert zij momenteel de Yoga Sutra’s van Patanjali. 

In 2017 heeft ze de Ashtanga Intensive Teacher Training afgerond aan de Yogastudio in Eindhoven. Eerder heeft Jojanneke aan de Fontys het bewegingsapparaat uitvoerig bestudeerd. Uiteindelijk vormt haar ervaring door haar eigen geïntegreerde dagelijks beoefening de leidraad van haar docentschap. 


ASHTANGA YOGA 

Ashtanga yoga is een traditionele vorm van yoga. Het is een systeem dat tot ons is gekomen in een overlevering van duizenden jaren traditioneel spiritueel onderwijs, doorgegeven van leraar op leerling. Beoefening van Ashtanga yoga kan leiden tot een diepe verbinding met onze geest. De methode in zijn huidige vorm is ontwikkeld door Sri Trimulai Krischnamacharya en zijn leerling Sri K. Patthabi Jois en heeft zijn oorsprong in Mysore, India. 

De kracht van Ashtanga yoga zit in de vaste reeks opeenvolgende asana’s (houdingen). Elke asana bereidt je lichamelijk en geestelijk voor op de volgende asana. Het is dan ook een uiterst persoonlijk proces. Ashtanga bestaat uit verschillende series, die bijzonder intelligent in elkaar zitten. 

De sleutelelementen van Ashtanga yoga zijn de specifieke ademhalingstechniek (Ujjayi ademhaling) die verbonden wordt met de asana’s (houdingen), kijkrichting en de bewegingsflow die ontstaat. Op deze manier ontstaat een systeem van meditatie in beweging.


-Gabrielius-

Docent Hatha yoga


Als je terugkijkt op je leven dan kun je zien hoe onvoorspelbaar het pad naar waar je nu bent kan zijn. Mijn leven is in een ander land begonnen, in een totaal ander vakgebied en ik had nooit kunnen bedenken dat ik ooit zou doen wat ik nu doe. Dit is voor mij de schoonheid van het leven. Open jezelf en omarm alles wat naar je toekomt.

Ik ben geboren en getogen in Litouwen. Van jongs af aan wilde ik een architect worden en nadat ik de universitaire opleiding tot architect succesvol had afgerond heb ik nog jaren als architect gewerkt. 
In 2016 ben ik naar Eindhoven verhuisd om meer ervaring als architect op te doen. Daar kwam ik in contact met Yoga en al heel snel werd Yoga mijn dagelijkse routine en veranderde het mijn hele leven. 
In 2017 heb ik de Yoga teacher training bij Kaivalyadhama in India gevolgd. Tijdens deze intensieve 1 jarige opleiding heb ik veel geleerd over Asana’s (lichaamsbeheersing), Pranayama (ademhalingsbeheersing), Meditatie, Lichaamsreiniging, Yoga fylosofie, Psychologie, Anatomie, Fysiologie en Indiase cultuur. Het was een hele intense en mooie ervaring. Ik heb er veel geleerd en voel een sterke behoefte om dat alles te delen. 
Toen ik in 2018 terugkwam ben ik begonnen met het geven van Yoga lessen en ik haal daar veel voldoening en plezier uit. Het maakt me heel gelukkig wanneer ik mijn ervaring en kennis kan delen en het maakt me nog gelukkiger wanneer ik zie wat voor positieve effecten Yoga op mensen heeft.