-Clari Benit-

Docent Hatha yoga

Het leven zonder YOGA is voor mij ondenkbaar geworden! 

Ik ben Clari Benit, Moeder van drie kinderen en twee kleindochters en een kleinzoon. 

Naast het werk in de Apotheek, heb ik de laatste dertig jaar Yogalessen gegeven, opgeleid door Jo en Harma van Orshoven. Zwangerschapsyoga en Stoelyoga kwamen er later bij. 


Wat is yoga precies....

Een Ontdekkingsreis 

Een Verbinding van lichaam en geest 

Een Bewustwording 

Een Concentratie 

Het Voelen 

Het Observeren 

Het Rekken en Strekken 

De Klanken 

De Ademhalingsoefeningen 

De Ontspanning 

De Meditatie 

De Visualisatie 


En dit alles beginnend met Aarden in de Zithouding, voor opbouw van het lichaam 

De Klanken en Kleuren van de chakra´s die de adem opzoeken 

Met de adem, in de leegte, bewegingen maken, asana 

Staand, zittend en liggend 

Navoelen wat dit met je doet, ontspannen na inspanning 

Totale ontspanning in lighouding, met een visualisatie van de zintuigen, het derde oog. Kom je ook ontdekken?-Lana Renet-

TRI yoga docent

Mijn naam is Lana en een leven zonder yoga kan ik mij niet meer voorstellen. Al op jonge leeftijd ben ik heel actief geweest op lichamelijk vlak. Mijn interesses lagen bij sport, dans, muziek en theater. Op 10 jarige leeftijd heb ik de keuze gemaakt om naar de vooropleiding dansacademie te gaan. Dit heb ik 6 jaar gedaan. Op mijn 16e ben ik gestopt met dit dansavontuur, omdat de fysieke discipline te zwaar was geworden voor mijn lichaam. Ik raakte chronisch geblesseerd en hierdoor ben ik gestopt met de opleiding. Dit was een harde klap voor mij, aangezien ik heel erg hou van bewegen. Nu moest ik iets anders zoeken. Aangezien mijn (voor)ouders altijd bezig zijn geweest met spiritualiteit en meditatie was de stap naar yoga meer dan logisch. Ik heb hiervan geleerd dat er ook zachtere manieren zijn om het lichaam te geven wat het nodig heeft. Op 16 jarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Echter, misste ik nog iets in de verschillende yogastijlen die ik al had geprobeerd. Ik bleef zoeken naar de juiste yoga stroming voor mij. Deze zoektocht heeft mij uiteindelijk naar Tri Yoga gebracht. Na één kennismaking les wist ik meteen dat dit mijn yoga bestemming was. Ik ben op mijn 20e begonnen met het volgen van de teacher trainingen van Tri Yoga. Binnenkort rond ik mijn 2e jaar af. Ik ben inmiddels gecertificeerd yogalerares en blijf mij continu ontwikkelen door het volgen van nieuwe trainingen. Daarnaast ben ik 4e jaars student aan de opleiding Toegepaste psychologie en ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen praktijk. Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt met groepen als yogadocente in combinatie met teamflowcoaching. Het combineren van positieve psychologie, coaching, trainingen en yoga is mijn doel. Hierbij ben ik gericht op de totale mens en de Body – Mind – Spirit gedachte. Zo kan acceptatie, groei en persoonlijke ontwikkeling de ruimte krijgen in iemands leven. Yoga en psychologie gaan hierbij hand in hand.


-Corrie Vermeer-

CAY yoga docent en Mindfullness trainer en oprichtster van Stichting Silentio.


Corrie Vermeer is Verpleegkundige, yogadocente, Mindfullness trainer en Natuurgeneeskundige. Vanuit haar kennis geeft zij ook haar lessen. Bewustwording, beweging en voeding zijn haar tools. Zij heeft de Hatha opleidingen in 1979 en 2008 afgerond bij de Blikopener Hans ’t Hart beide vanuit de Saswitha filosofie. Hans is een kei in het integreren van de ademhaling tijdens de les. 

In 2016 is zij haar Hatha Yoga lessen gaan aanvullen met de hulpmiddelen vanuit de CAY. Op maandag middag en avond geeft zij 3 uur CAY lessen.

CAY is een vernieuwende Yoga vorm van Nederlandse bodem. Deze richt zich op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam. Kenmerkend in deze vorm is de heldere techniek 

en het gebruik van speciaal ontwikkelde hulpmiddelen. De sleutel van CAY is de natuurlijke bouw van het lichaam met de kracht van het skelet, de botten. 

Via het stappenplan: ontspannen, bewegen, kracht en coördinatie ontstaat meer soepelheid en balans. 

Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel. Mindfulness is geïntegreerd in de beoefening van CAY.

Onze docenten

-Annalie Vermeer-

Docent Hatha yoga, bewegingsdeskundige en coördinatie yoga bij Silentio.


Annalie Vermeer is bewegingsdeskundige, kindertherapeut en ervaren yogadocente. Daarnaast heeft ze de bijscholing kinderyoga en pranayama (beheersing van de ademhaling) gedaan. Hiernaast volde ze met succes de opleiding coaching tot leiderschap.

Als moeder van 3 zoons is yoga haar werk waarbij ze met aandacht en enthousiasme iedereen tot bewegen aanzet. Ieder op zijn eigen niveau. Haar 4 jarige Hata-yoga opleiding volgende ze bij Hans het Hart van de Blikopener in Tilburg. 

Naast het lesgeven houdt Annalie zich dagelijks bezig met de organisatie van het yoga deel van ons centrum.  


- Ron Verhaaren -

Docent Kundalini en Hatha yoga


Patricia Shunyata Stork
Trainer Bewustzijnsontwikkeling

 Hoorbaar afkomstig uit Amsterdam, maar ik woon en werk al jaren in zuid-oost Brabant.

 

Ik heb een lange en brede achtergrond in (hoger) onderwijs, zorg & welzijn. Vanuit mijn eigen praktijk in lichaamsgeoriënteerde psychotherapie ben ik me steeds meer gaan toespitsen op het trainen van 'leven vanuit hoger bewustzijn', dat van nature ontspringt wanneer wij innerlijke loskomen van onze kindpatronen. 
Deze training gaat aan de hand van o.a. lichaamswerk, dans, familie/systeemopstellingen, diverse gespreks- en meditatie technieken. Centraal hierbij staan plezier, dankbaarheid en zelftrouw: bekrachtiging van de unieke goddelijke expressie die we in dit leven zijn! 
Mijn stelregel is dan ook ' vier welbewust het wonder dat het leven is en leef als een Zorba de Buddha!' 

 

 

Meer info op https:// patriciastork.com