Om de zoveel tijd verschijnt er een blog van onze docenten of leden.

We schrijven over wat leeft in het centrum, bij ons zelf of elders in de wereld.

Veel leesplezier!

Our body is the most precious thing in life. 

We use the same body throughout our lifetime. Nobody can replace it or give us a new one. You probably noticed yourself that bad body condition or disease also affects your state of mind. Being in pain makes our life miserable.

Yoga is the way to keep the body in the right shape, in balance, receptive to a higher vibrations. Being comfortable and able to live life to the fullest capacity is happiness. 

In my classes I choose the exercises to work on entire body. For example, when people have problems in their neck it may come from weak back muscles. I look at a human body like a system, where everything is connected. That is why in my classes we give equal attention to entire body to feel rejuvenated after.

Here are the picture gallery where I practice some of my favorite yoga poses. But do not be afraid of what you see. In my class we take a few steps back and start it very gentle and slow.

Gabrielius 
Het was ergens in november. Mijn leven stond totaal op zijn kop. Iemand gaf me de tip om eens na te denken om yoga te gaan doen. 

Ik dacht yoga, is dat wel iets voor mij? Toch besloot ik om eens rond te gaan kijken waar ik een yoga proef les kon volgen. Ik belde wat rond in de buurt. Na een aantal telefoontjes bij diverse yoga scholen kreeg ik Corrie aan de telefoon van Centrum Silentio. Zij luisterde ECHT naar mijn verhaal en gaf me meteen een goed en veilig gevoel. Na een fijn gesprek van minstens een half uur was ik overtuigd om bij Centrum Silentio een proefles te gaan volgen. 

Zenuwachtig ging ik naar mijn eerste les. Ik liet het gebeuren en het voelde goed. Na deze les besloot ik nog een keer te gaan. Super fijn vond ik het dat ik niet meteen een abonnement af moest sluiten. Daar was ik op dat moment echt niet klaar voor. Alles was goed, ik kon komen wanneer ik wilde, op de dag dat ik wilde, in de ochtend of in de avond, maakte niet uit. 1 x in de week of vaker, of soms helemaal niet. Geen druk! 
Een strippenkaart van 5 lessen was voor mij de uitkomst. Verschillende docenten en verschillende soorten lessen, zelf kijken wat het beste bij je past. Ideaal als je het even niet zo goed weet. Zo begon mijn verkenningstocht met yoga. 

Nog steeds ben ik Corrie dankbaar voor dat ene telefoongesprek. Vraag jij je af of yoga iets voor jou is….? Dan is mijn advies… twijfel niet en probeer een les bij Centrum Silentio in Diessen. Je zult er geen spijt van krijgen !

Liefs B

De ommekeer

 Al wandelend wordt mijn aandacht getrokken door een prachtige zon die deels tevoorschijn komt achter een grote witte wolk. Ik voel de wind, zachtjes mijn hoofd strelend, terwijl mijn ogen gericht blijven op het schouwspel van zon en wolk, aan een helder blauwe lucht. Opeens, uit het niets, laat een vogelgeluid mijn hoofd draaien in de richting van een veld. Daar zie ik de hemel donker kleuren, en het zand stuiven over het veld. De hagel die opeens uit de hemel valt tikt op mijn hoofd, terwijl een lichtflits de donder aankondigt. Zó snel en abrupt, vindt de ommekeer plaats van een vredig naar een haast onheilspellend weertype. Het hield een tijdje aan, om daarna toen het was uitgeraast, weer ruimte te geven aan helder zonnelicht. 

De snelle de ommekeer die het weer mij toonde, deed mij denken aan de verandering van gevoelens die je in jezelf kunt waarnemen. Zorgeloosheid en blijdschap kunnen van het ene in het andere moment omslaan in een angstig gevoel. En als het angstig gevoel voorbij is, ontstaat weer ruimte voor een blij hart. 

Het beoefenen van Yoga, mindfulness en meditatie is een waardevolle manier om te leren waarnemen in je ´innerlijke wereld´. Het nodigt uit om STIL te zijn en brengt je in een ontspannen en vredige sfeer, waarin niets hoeft. Vanuit de Stilte, kun je gericht zijn op de sensaties van het lichaam en op gedachten en gevoelens in de geest. Zonder enig commentaar te leveren of iets te bestempelen als goed of slecht. Deze vredige, ontspannen sfeer in stilte, kun je ervaren als een Groot Geschenk. De weldadige rust laat de geest tot rust komen en stelt het lichaam in staat, zichzelf te helen. 

Na afloop hebben lichaam en geest tijd nodig om de veranderingen te laten uitwerken. Daarom is het fijn, om na de yoga, mindfulness, meditatie en aanverwante oefeningen, nog niet teveel te praten, of rustig te praten vanuit je vredige sfeer. Langzaam maak je de overgang naar het dagelijkse leven in ontspanning en helderheid. Op deze wijze draag je bij aan herstel en verjonging van lichaam en geest en kun je steeds bewuster de ommekeer maken van gevoelens die onrust brengen naar opnieuw vrede, ontspanning en helderheid.

Liefs van Christien