Een jaar lang gelukkig

 

Wij wensen je heel veel geluk in dit jaar. Dat menen we oprecht en willen je graag daarbij ondersteunen. Gelukkig zijn wordt vaak gezien als het hoogste goed: voor onszelf, voor onze kinderen. Dat verlangen kan zomaar een obsessie worden. Omdat we het gewoon zijn gaan vinden, dat succes en geluk te koop is en maakbaar. 

Onlangs las ik het boekje van Dirk de Wachter: “De kunst van het Ongelukkig zijn.” 

Het is geen gemakkelijk boek, want Dirk legt de vinger op de zere plek. Want dat is wat we niet willen zijn: “ongelukkig”. We zijn juist heel erg op zoek naar het tegendeel: genot en geluk. Toch is dit ook een wezenlijk onderdeel van het leven. En niemand ontkomt eraan. 

Als het aan jou deur klopt: hoe ga jij er dan mee om en hoe kun je er gemakkelijker mee omgaan? 

Dirk de Wachter eindigt met de tekst: “Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis daarentegen is waar het leven om draait.” 

En dit is nu precies ook de visie en het doel van Stichting Centrum Silentio. Met behulp van yoga, meditaties en verdiepende trainingen mensen laten ervaren om zin en betekenis in hun leven (terug) te geven. 

Daarom gaan we in 2024 door met het bijna dagelijks aanbieden van yoga, het geven van workshops en het aanbieden van mindfulness MBSR-trainingen. Met name in deze trainingen krijg je de tools aangereikt om opmerkzaam te zijn. Zodat je weet, wanneer je geniet en gelukkig bent. En het gevoel, dat daarbij hoort, leert herkennen. Maar ook hoe je kunt dealen met ongelukkige gevoelens en verdriet. En ook die gevoelens leren herkennen. 

Mindfulness is niet meteen gemakkelijk en vraagt oefening. Door dit oefenen leer je stapje voor stapje wat geluk is, maar ook ongeluk. 

We starten in januari op een aantal verschillende tijdstippen met een training. 

Misschien is de eerste reactie: goed voor een ander, maar nog niet voor mij. Ik ben te oud of juist te jong. Zo’n training is gewoon veel te duur. Dat kan goedkoper met een app. Mindfulness is voor iedereen en is een bewuste manier van leven. Wij wensen je een gelukkig nieuwjaar en de eerste stap begint bij jezelf door je gewoon in te schrijven voor een training. Tienduizenden, honderdduizenden mensen gingen je voor en hebben nog dagelijks de voordelen van deze training. 

Informeer eens bij ons. Zie www.centrumsilentio.nl of www.mindfulnesscentrumbrabant.nl